Vrijdag 7 juli jl togen we met maar liefst 57 enthousiaste leerlingen uit 3A, 3B, 3C en 3D naar het Filmhuis Alkmaar, waar speciaal voor ons de Franse film Un sac de billes werd vertoond. 
Het betreft een verfilming van het gelijknamige boek dat in 1973 verscheen. In dit autobiografische verhaal laat de schrijver, Joseph Joffo, je de Tweede Wereldoorlog beleven door zijn ogen. Je maakt levendig mee hoe hij als 10-jarige jongste zoon van een Joodse kapper in Parijs keer op keer moet vluchten voor de verschrikkingen van de oorlog.
De afgelopen weken hebben de leerlingen van mw Weeteling en mw Smit dit boek gedeeltelijk klassikaal, gedeeltelijk zelfstandig gelezen. Omdat deze film begin 2017 opnieuw is uitgebracht (het boek werd eerder al in 1975 verfilmd), besloten we het lezen van het boek niet alleen af te sluiten met een toets, maar ook met een facultatief bezoek aan het filmhuis. Dat onze leerlingen de voorstelling konden waarderen, bleek wel uit de indrukwekkende stilte na afloop van de film. De leerlingen bleven nog lang zitten terwijl de aftiteling al draaide...
clear