Velen van ons scheiden thuis al afval. Op het Murmellius wordt  er vanaf heden ook op een duurzamere manier met afval omgegaan.

In het kader van "een duurzame wereld begint bij jezelf" heeft onze school besloten om afval voortaan gescheiden in te nemen. Er is gekozen om voortaan papier, zogenaamd PMD afval en het resterende afval apart van elkaar te verzamelen. Hiervoor zijn in de hele school de afgelopen tijd vuilnisbakken vervangen voor nieuwe exemplaren met heldere kleuren en logo’s. Om de bewustwording bij leerlingen te vergroten zijn woensdag de eerste drie leerjaren op een ludieke wijze geïnformeerd. Naast de serieuze ondertoon die het belang van afvalscheiding benadrukte was er ook ruimte voor een uitdagend spel, waarbij twee teams per leerjaar met elkaar de strijd aanbonden tijdens een afvalrace. Daar bleek het scheiden van afval toch nog ingewikkelder dan gedacht.

Ondanks het controversiële mediabericht waarin aan het nut van plastic scheiden werd getwijfeld spreken docenten Lovina Hofmeyer en Paul Klompe van een geslaagde actie. Het is altijd goed om leerlingen bewust te maken van de afvalproblematiek en hen te wijzen op hun eigen mogelijke bijdrage aan een duurzame samenleving. 

 

 

clear