Afgelopen woensdag, 21 februari, was ons debatteam in Bloemendaal actief in de debatcompetitie voor middelbare scholen “het Lagerhuis”.

Na een wat stroeve start (4-3 verlies tegen het Zaanlands Lyceum, mede doordat Friso een deel van zijn speech vergeten was) kwam het Murmellius tegen de BSG uit Bergen goed op stoom (5-2 winst) en versloeg in de laatste poulewedstrijd ook Het 4e Gymnasium uit Amsterdam (4-3). Op punten werd zo de halve finale gehaald, waarin het Erfgooiers College uit Huizen aan de zegekar werd gebonden (revanche voor vorig jaar!). En passant werd ook Friso’s speech gekozen bij de beste 3 speeches van de 14 aanwezige scholen.

In de zinderende finale tenslotte werd het sterke Ignatiusgymnasium uit Amsterdam verslagen, ook weer met 4-3. Het Murmellius mag nu door naar de landelijke achtste finales, die gepland staan voor 23 maart. Het team bestond uit de vierdeklassers Flip de Jong en Maurice de Jong, de vijfdeklassers Charlotte Roosenberg, Moos Middelkoop en Wogene Kramer en de zesdeklassers Christian de Groot Neira, Xavi Oorthuis, Friso Reitsma, Floris Rozema en teamcaptain Pelle Padmos.

 

Het moment dat Floris de knockout toedient aan het Ignatius (humor blijft een belangrijk aspect van debatteren):

 

 

Friso houdt zijn speech (die hij eerst weggegooid had, maar gelukkig nog een keer kon uitprinten). De koning luistert goedkeurend toe.

 

Arnold Visser, mede namens Tessa van Wijnen

clear