Onze leerling Anna heeft meegedaan met de vertaalwedstrijd Nederland Vertaalt.

Afgelopen week hebben de jury’s van de verschillende talen een keuze gemaakt uit de in totaal 765 inzendingen en per taal drie tot vijf vertalingen genomineerd.

A. is een van de drie genomineerden in de categorie Junior Nederlands-Engels. Hartelijk gefeliciteerd met deze nominatie!

Alle genomineerde vertalingen zijn vanaf donderdag 3 mei te vinden op de website www.nederlandvertaalt.nl.

 

Als genomineerde mag ze deelnemen aan de werkgroep 'songtekst vertalen' op de Vertaaldag van Nederland Vertaalt, die plaatsvindt op zaterdag 9 juni 2018 in het Academiegebouw in Utrecht van 14.00 - 17.15 uur. 

 

Het volledige programma van de Vertaaldag is van 10.30 - 17.15 uur. 

Voor scholieren start het programma om 14.00 met een werkgroep waarin de genomineerde vertalingen van de junior-wedstrijd worden besproken.

De werkgroep staat onder leiding van de juryleden die de inzendingen hebben beoordeeld: singer-songwriter Spinvis, docent Engels Andrew Niemeijer en vertalers-duo Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes. 

 

In de werkgroep bespreekt de jury samen met de deelnemers de genomineerde vertalingen én wordt gewerkt aan een nieuwe vertaalopgave. In de werkgroepen wordt ook de winnaar bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt later op de dag plaats, tijdens het afsluitende plenaire programma, met een live uitvoering van de winnende vertaling door Spinvis.

 

Het volledige programma van de Vertaaldag vind je hier.

 

clear