Imagine your future

Maandag 28 september t/m vrijdag 2 oktober hebben alle leerlingen van Klas 2 van het Murmellius gewerkt in het teken van ARTCADIA. Deze projectweek werd op vrijdag afgesloten met een presentatie: elk groepje presenteerde hun project aan een jury, bestaande uit docenten, een oud-leerling en een extern expert. Na deze presentaties is er uit elk thema een project geselecteerd die door het Murmellius ingezonden gaat worden naar de nationale ontwerpwedstrijd. (www.artcadia.nl)

Leerlingen kropen in de huid van onderzoeker, planoloog, industrieel designer, architect, cultureel antropoloog, wetenschapper en werkten in groepjes aan oplossingen voor wereldproblematiek van nu en in hun toekomst binnen de grote thema’s water, mobiliteit, gebouwen en milieu & ruimte.

De vier winnaars die ons Murmellius Gymnasium in de landelijke Artcadia wedstrijd zullen vertegenwoordigen zijn geworden:

Gebouwen:
Project Sea City van Dominique, Wendy, Senna W, Devi uit 2C
Oordeel jury: Zelfvoorzienend milieuvriendelijk drijvend dorp. Visueel mooi uitgevoerd met veel aandacht voor detail. Origineel is dat een deel van het dorp zich boven water bevindt, en een deel onder water. Overal is over nagedacht: van hoe mensen in een community en circulair zouden kunnen leven met servies van gerecycled plastic, tot hoe het dorp door ankers te lichten al drijvend diverse andere steden en dorpen kan bezoeken. Er is zelfs onderzocht of meedrijvende dieren zeeziek zouden kunnen worden en dat bleek niet zo te zijn. Heel pakkend en origineel gepresenteerd.

Water:
Douche Project van Jesse; Robert; Hasan; Fiene; Jip en Nieck uit 2E
Oordeel jury: met een heldere maquette en presentatie was dit direct uitvoerbare plan een eigenzinnig commentaar op het eigen watergebruik tijdens het douchen! Het belonen en veroordelen van de tijd die je neemt om jezelf te wassen, het bewust worden van je eigen gebruik en met deze uitvinding proberen het gedrag te beïnvloeden spreekt aan. Een groep leerlingen die het eigen gedrag als uitgangspunt neemt, dat vormde een uitschieter!

Mobiliteit:
Anti Matter Car van Sieger; Ferdaus; Jun; Mika; Daniel; en Jesper uit 2D
Oordeel jury: Een presentatie ondersteunt met een filmpje, website en game die het ontastbare “AntiMatter” als uitgangspunt had! Hoe vernieuwend kan je het bedenken! Het ondenkbare aanwezig maken. Het toekomst denken en juist de nog niet voorstelbaarheid een plek geven. Out of the Box denken is deze groep jongens met een groot gemak en plezier gegeven. Natuurlijk zijn alle auto’s in 2080 een antimattercar! en jullie gaan dat realiseren.

Milieu en Ruimte:
Project Eco Plein van Lucie, Senne, Ayla, Dorian, Wyke en Dennis uit 2C
Oordeel jury: Een woonplein tussen huizen met 3 samengevoegde sociale ruimtes: moestuin-speeltuin-koken. Het bijeenbrengen van diverse sociale problemen met oplossing is een mooi en actueel idee. Het bijeenbrengen van eenzame ouderen, kinderen die alleen binnen gamen, samen laten eten, waarbij speeltoestellen voor de energie van het koken zorgen, de moestuin ter educatie en gezond voedsel, ouders die buiten overdekt kunnen koken naast de speeltuin terwijl de kinderen in de speeltuin spelen en ouderen spelletjes met ze kunnen doen en mee kunnen eten. Visueel goed gepresenteerd met een mooie in delen uitneembare maquette.

U kunt in DECEMBER via de Artcadia site op onze afgevaardigden stemmen!
Dus hou onze website, en die van Artcadia in de gaten!

Ada de Koning en Natascha Janssen
Docenten Tekenen en Kunst Beeldend,
Murmellius Gymnasium
Media
  • Artcadia klein