Dit zijn geen synoniemen voor frappant

Op 19 mei om 19:30 is onze online première van onze muziektheaterlab film: DIT ZIJN GEEN SYNONIEMEN VOOR FRAPPANT (dit is een nieuwe Decamerone). Te bekijken via livestream op 19 mei om 19:30 – reserveren via: muziektheaterlabreserveringen@gmail.com, u  krijgt dan de link toegestuurd om via Youtube te kijken. 

In het jaar 1350 beschreef de Italiaanse dichter Boccaccio in de Decamerone hoe een groep van tien jonge mensen Florence ontvlucht, waar de pest heerst. Ze vertellen elkaar verhalen tijdens hun verblijf op een buitenplaats. Met deze verhalen als inspiratiebron onderzochten de spelers van Muziektheaterlab waarom we verhalen vertellen en welke verhalen ze nu willen vertellen. De Decamerone was een raamvertelling. Wij hebben er gewoon 21 aan toegevoegd. Gekleed in een hoodie springen ze van de hak op de tak en nemen ze je mee op reis van Zuid- Italië naar Alkmaar. Onderweg ontmoeten ze het hagelwit geschilderde plafond, nep-gras, het riool, Piet Piraat, een verzuimlokaalmonster en een heleboel pizza’s van Dokter Oetker (not sponsored). In deze Teams – meeting krijg je een exclusief inkijkje in 21 raampjes, 21 kaders, 21 vierkantjes. 

Spel: Jip Leibbrandt, Tobias Wanningen, Roos van Beusekom, Eva Boumans, Bram van der Meijden, Rens Kerkhoven, Deven Knaapen, Hidde Groenevelt, Cheyenne Veenman, Anne-Sophie Salgado da Matta, Suze Tuinman, Mikki Vos, Zoë Florie, Jelco Klinkenberg, Jonah Benjamin, Renske van der Wielen, Feike Visser, Daimy van Harlingen, Mats Kruijer, Annelore Bosch, Fleur Tiebie 

Regie/Tekst: Iris van Lieshout 
Muziek: Pepijn van der Sande 
Media
  • frappant