In september, gedurende de weken voorafgaand aan de Murmellius Rome-reis 2017, vindt er een cursus plaats getiteld: Tijdreizen. 

De cursus bestaat uit 4 avondcolleges, waarin de politieke, religieuze en culturele geschiedenis van de stad Rome in een samenhangend, academisch geïnformeerd verband onderzocht wordt. Deze cursus vindt plaats onder de gedeelde vlag van het Murmellius Gymnasium en de afdeling Alkmaar van het Nederlands Klassiek Verbond.

 

De cursus is bedoeld om ouders, collega's en andere belangstellenden te laten zien waar die Rome-reis nou eigenlijk om draait, en bovendien om leerlingen uit alle klassen de gelegenheid te bieden om zich naast de reguliere Rome-lessen in klas 4/5 extra in hun aanstaande reis te verdiepen. Er wordt geen voorkennis verondersteld.

 

De colleges hebben plaats op woensdag 13, 20, 27 september en 4 oktober, van 19:30-21:30, in het Murmellius Gymnasium. De afzonderlijke colleges staan op zichzelf: desgewenst is het mogelijk om een deel van de cursus te volgen.

 

Deelname is gratis voor leerlingen van het Murmellius en  de andere Alkmaarse scholen. Overige deelnemers betalen EUR 50, een bedrag waarin het lidmaatschap van het Nederlands Klassiek Verbond en het daarbij behorende abonnement op het tijdschrift Hermeneus inbegrepen is.

 

U kunt u voor deze cursus opgeven door uiterlijk 8 september 2017 een bericht te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Hier vindt u een uitgebreide beschrijving van de cursus en de colleges.

clear