Het Murmellius heeft vanaf januari 2018 een huiswerkklas. De huiswerkklas houdt in dat leerlingen tijdens het 7e , 8e en 9e uur (14.15-17.15) van maandag tot en met donderdag onder begeleiding aan hun huiswerk en planning kunnen werken.

Het gaat hier niet om inhoudelijke begeleiding voor één of meerdere vakken of het aanleren van leerstrategieën; hiervoor zijn de lessen TSV (training studievaardigheden) en de bijlessen die door oudere leerlingen worden aangeboden geschikt genoeg. De huiswerkklas is een plek om aan het werk te gaan wanneer dat om verschillende redenen thuis niet (voldoende) lukt. Het is niet persé bedoeld om al het huiswerk te maken, maar voornamelijk als hulp bij het opstarten van het maken en leren van het huiswerk. De vakdocent is er dus ook niet bij betrokken, soms wel de remedial teacher.

 

De voornaamste kenmerken van de huiswerkklas zijn:

  • De begeleiding van de huiswerkleerlingen zorgt alleen voor rust en orde.
  • In het lokaal is het gebruik van telefoons niet toegestaan.
  • Er is begeleiding op elke schooldag vanaf 14.15 tot 17.15 uur, in een lokaal met maximaal 15 leerlingen. Als de vraag de 15 plaatsen overstijgt, worden externe toezichthouders ingeschakeld, via uitzendbureau 65+. 
  • Leerlingen kunnen vooraf kiezen voor een rooster van 2, 3 of 4 dagen en 2 uur (van 15.15-17.15 of (bijna) 3 uur (van 14.25-17.15) per dag. Bij een 40-minutenrooster vervroegen we begin- en eindtijd.
  • De dagprijs is €7,50  per leerling, onafhankelijk van het aantal uren dat uw kind in de klas doorbrengt.

 

Indien u uw kind wilt laten deelnemen aan de huiswerkklas, wilt u dat dan laten weten op de volgende manier: een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met daarin de naam en klas van uw kind, op welke dagen u uw kind wilt laten deelnemen en of het om 2 of 3 uur per dag gaat. U krijgt van ons vervolgens een contract met betaalafspraken en dergelijke.

clear