Op vrijdag 9 november 2018 zal op het Murmellius Gymnasium de profielmiddag plaatsvinden.

De leerlingen van klas 6 hebben zich in de afgelopen periode meestal in groepjes aan het profielwerkstuk gewijd. Op deze profielmiddag licht elk groepje zijn onderwerp toe ten overstaan van de begeleidende docent. Deze toelichting is met toehoorders en duurt voor elk onderwerp 25 minuten (15 minuten uiteenzetting door het groepje en 10 minuten voor vragen van de begeleidende docent en de toehoorders).Toehoorders kunnen zijn: leerlingen uit klas 5 en klas 6, oud-leerlingen, ouders en familie van leerlingen uit klas 6 en docenten.

 

Om 13.00 uur begint de middag en vanaf 15.45 uur is er een feestelijke afsluiting in de aula.

Sinds 2001 wordt jaarlijks zo’n profielmiddag gehouden. Over het algemeen vinden de toehoorders dat het een middag is die zeer de moeite waard is om bij te wonen. Het niveau van veel profielwerkstukken is verrassend hoog. Afgelopen jaar hebben leerlingen van onze school met hun profielwerkstuk aan diverse landelijke competities deelgenomen waaronder de prestigieuze KNAW Onderwijsprijs. Twee keer behaalden zij een eerste plaats in deze competitie!

 

Als ouder van een leerling in klas 6 bent u bij deze van harte uitgenodigd om de middag bij te wonen. Misschien vindt u het ook interessant om te zien wat andere leerlingen hebben verricht. Het programmaboekje is hier te vinden.

clear