Vanaf dag één krijgt uw kind een heel nieuw vak voorgeschoteld: Latijn.

Dat is best een uitdaging: veel Latijnse woorden zijn herkenbaar in het Nederlands en in andere moderne talen, maar de structuur en gebruikswijze van het Latijn verschilt aanzienlijk van wat wij gewend zijn. Latijn leren spreken is, in het onderwijsprogramma van het Murmellius Gymnasium, dan ook niet aan de orde. 

Toch is het belangrijk om Latijn te leren. Een passieve beheersing van het Latijn geeft namelijk directe toegang tot een groot deel van de Europese cultuurgeschiedenis.

 

Deze cursus stelt u in staat om het Latijnleren van uw kind op de voet te volgen. In 20 wekelijkse bijeenkomsten werken wij ons door de lesmethode heen, die gebruikt wordt in de eerste klas van het Murmellius. De nadruk ligt op het leren van de Latijnse taal, waarbij zijdelings allerlei aspecten van de Romeinse en Griekse cultuur aan de orde komen. Er is voor deelname aan de cursus geen voorkennis vereist. Wel zal u gevraagd worden om de wekelijkse bijeenkomsten voor te bereiden door het maken van oefeningen en door het leren van woorden en rijtjes. 

 

De cursus zal worden gegeven door een van de docenten Klassieke Talen verbonden aan het Murmellius. De kosten bedragen EUR 150,-. Dit bedrag is exclusief het lesboek. De cursus loopt van november 2018 t/m april/mei 2019. De bijeenkomsten vinden plaats in het schoolgebouw aan de Bergerhout, op woensdagavond van 19:00-21:00. U kunt zich inschrijven door vóór 29 oktober 2018 een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook eventuele vragen kunnen via dit adres worden gesteld. Na ontvangst van uw aanmelding krijgt u een betaalinstructie en een uitgebreid programma met de data van de afzonderlijke bijeenkomsten (de eerste bijeenkomst zal (onder voorbehoud) zijn op woensdag 7 november, in de tweede week na de herfstvakantie). Na betaling van het cursusgeld is uw inschrijving definitief.

 

NB: De cursus gaat door, indien zich minimaal 12 deelnemers aanmelden.

 
clear