Hieronder lees je ervaringen van brugklasleerlingen over hun eerste maanden op het Murmellius Gymnasium.


 

Ik ben Elief en zit nu in de 1e. Ik heb voor het Murmellius gekozen omdat je hier de kans krijgt om op een hoog niveau les te krijgen. De meeste docenten zijn er aardig, maar er blijven altijd wat minder leuke docenten of vakken. Op de basisschool vond ik bijvoorbeeld taal en spelling niet zo leuk, maar nu vind ik Nederlands juist heel leuk. Ik heb ook al nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt, binnen en buiten de klas. Ik zit nu nog steeds bij kinderen van groep 8 in de klas, er zitten ook nog vriendinnen van groep 8 in andere klassen. Aan het begin is het even wennen, maar dat gaat snel over. Ik hen een leuke klas en mentor. Ik vind het Murmellius een leuke en goede school.

Elief (1A)

 

---------------------------------

 

Hoi aankomstige brugklasser,

Het Murmellius is echt een hele leuke school! Er is veel aandacht voor je en de docenten zijn heel aardig. Alleen de school is een beetje ouderwets. Het Murmellius heeft superveel leuke leerlingen en het is een mooie school.

Hopelijk zien wij jou volgend jaar!

Charlotte (1A)

 

----------------------------------

 

Beste nu-nog-groep8er,

Je moet echt naar deze school komen want het is echt superleuk! Op de basisschool werd er weinig gedaan met mijn talent. Maar hier word je gestimuleerd en leer je nieuwe dingen. Ik had nooit gedacht dat ik nieuwe mensen zou durven aan te spreken, dat ik alle leraren zou kennen die ik heb, en dat ik de hele school uit mijn hoofd zou kennen. Maar geloof me, dat valt reuze mee! Binnen een week voelde ik me al helemaal thuis. Er worden ook allemaal dingen georganiseerd als een schoolorkest, een schaakclub en nog veel meer! Maar weet ook dat het je eigen keuze is en dat je je niet door je vrienden moet laten ompraten naar een school te gaan die je helemaal niet leuk vind.

Hopelijk tot snel!

Groeten, Ginger (1C)

 

--------------------------------

Beste bijna-bruggers,

Mijn naam is Wouter en ik zit in 1C. Persoonlijk vind ik dit de beste middelbare school waar ik ooit op heb gezeten, en hou je van uitdaging, dan is dit gewoon dé plek voor jou!

LLAP, Wouter (1C)

 

---------------------------------

 

Beste nog groep 8ters,

Hopelijk kiezen jullie ook voor deze leuke school. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je geen vrienden krijgt. Ik kwam ook helemaal alleen, maar nu ben ik helemaal op mijn plek. Kortom je hoeft echt niet bang te zijn voor wat dan ook.

Je kent binnen een paar dagen de weg. En als je denkt dat je te veel werk hebt aan deze school is dat niet zo. Sterker nog, je hebt veel vrije tijd.

Ik heb zelf voor deze school gekozen omdat het een kleinere school is, de sfeer is goed en alles ziet er heel mooi uit. Ook al woon je ver weg (zoals ik), is alles te overzien.

Ik hoop dat ik jullie volgend jaar hier ook zie.

Ties (1C)

 

----------------------------------

 

Beste groep-8-er,

Als je naar de “grote” school gaat, moet je zeker naar het Murmellius gaan. Alle leraren zijn leuk, (nou ja bijna alle), de vakken zijn leerzaam en de school is niet te groot. Het is wel heel anders dan op de basisschool, maar je went er wel aan. Op het Murmellius wen je er snel aan, en alles is goed geregeld. In de pauzes zijn er genoeg plekken om te zitten, en je kunt ook altijd in de aula. Ook Latijn is een erg leuk vak. Er zijn ook leuke extra’s als je de vakken net-niet vindt. Hopelijk zie ik je volgend jaar weer en tot dan!

Eva (1C)

 

----------------------------------

 

Beste (Bijna) Brugger,

Ik heb voor deze school gekozen omdat iedereen hetzelfde niveau heeft en dat geeft een fijn gevoel. Bovendien heb ik leuke en goede verhalen gehoord.

Het is wel een gymnasium school, dus je moet er veel voor doen!

Succes met kiezen.

Groetjes Senna (1C)

 

----------------------------------

 

Beste komende brugger,

Deze school is soms anders dan je had verwacht, veel huiswerk, veel toetsen. Maar er zijn ook leuke dingen. Zoals de docenten, je medeleerlingen en de schoolvakken. In het begin is het eigenlijk wel even zwemmen. Naar verschillende lokalen lopen, meerdere docenten, maar dat hoort bij het Murmellius. Het is niet voor niets een gymnasium. Je komt er voor een uitdaging en omdat je veel wilt leren. Maar als je vrienden maakt, dan valt het wel mee hoe zwaar het is.

Groeten van Emma (1C)

 

----------------------------------

 

Hallo bijna brugklassers,

Misschien lijkt het nog ver weg, maar je gaat al bijna naar de brugklas. Ik ging dit jaar. Ik was de enige die van mijn oude school naar het Murmellius ging. Best spannend. Nu heb ik leuke vrienden en ben ik al een beetje gewend. Het Murmellius is echt een prettige school, maar je moet wel onthouden dat je er best hard voor moet werken. Gelukkig krijg je een mentor die je daarbij kan helpen. Waarschijnlijk heb je wel gehoord dat er veel verschil is tussen de basisschool en de middelbare. Het is even schakelen, maar met je nieuwe vrienden wen je snel!

Groetjes Floor (1C)

P.S. Er is lekker eten in de kantine ! 

 

-----------------------------------

 

Beste bijna brugpiepers,

Jullie moeten echt voor deze school kiezen! Vooral als je houdt van klassieke talen. (Zelf vind ik Latijn heel leuk.) Toen ik hier kwam moest ik nog heel erg wennen aan:

  1. steeds naar een ander lokaal gaan
  2. de kinderen, want je hebt allemaal hetzelfde niveau
  3. huiswerk, je hebt na de eerste paar weken wel ongeveer 2 toetsen per week.

Ongeveer na de herfstvakantie was ik gewend aan dit alles.

Nu vind ik het de leukste en beste school van Nederland!  

Groetjes Eva (1C)

 

------------------------------

 

Hallo bijna-brugger!

Je moet echt voor het Murmellius kiezen! Bij de snuffelmiddag en de open dag was ik meteen verkocht. Iedereen vond het raar dat ik voor het Murmellius koos, omdat je dan alleen maar moest werken. Maar naast het keihard werken heb je ook nog andere leuke activiteiten zoals schaken, muziek en sport. Ook krijg je niet zoveel huiswerk en heb je veel vrije tijd. In het begin moet je wel even wennen, een zware tas en elk uur een andere docent. Maar na een tijdje voel je je hier helemaal thuis. Geen paniek over dat je hier niemand kent, gewoon jezelf zijn en naar iemand toestappen.

Veel succes!

Eric (1C)

 

--------------------------------

 

Beste (nu nog) groep achter,

Bijna is het zover, je gaat naar de middelbare school, spannend hè? Voor mij was het in het begin nog wel even wennen, maar nu vind ik deze school heel leuk en ik heb ook een leuke mentor en docenten. Ik heb voor deze school gekozen, omdat ik dit een rustige, leuke en mooie school vind. Het Murmellius gymnasium is een school met leuke leraren en docenten en je voelt je er al snel thuis. Ik heb een hele leuke klas en ook veel vriendinnen. Maar onthoud wel dat je hier wel hard voor moet werken. Mijn ervaring tot nu toe is dat dit een superleuke school is en je hier heel veel leert. In het begin vond ik het ook moeilijk om de lokalen te vinden en ik wist niet waar alles precies was. Tot slot, mijn mening over deze school is dat dit een leerzame, maar ook leuke school is en ik zou zeker voor deze school kiezen!

Groetjes van

Charlotte (1C)

clear