Onze leerling Albert Vos (5B) werd geselecteerd voor het Toptalentengala 2017.

Het Toptalentengala is een evenement waar talent wordt gevierd, gestimuleerd en uitgedaagd. Het is bedoeld voor toptalenten uit de bovenbouw van praktijkonderwijs, vmbo, havo of vwo. De organisatie is in handen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Kandidaten konden kiezen uit één van de volgende 13 masterclasses: bèta en techniek, creatie en design, filosofie, gastronomie, ICT, maatschappelijke betrokkenheid, mode en ontwerp, muziek, ondernemerschap, politiek, sport, taal of zorg en robotisering. Een onafhankelijke jury beoordeelde de inschrijvingen en keek naar creativiteit, originaliteit en motivatie.

 

Het gala vond plaats op zaterdagmiddag 8 april in het Museum in Den Haag. De dag startte met de opening door staatssecretaris Sander Dekker, waarna de talentenbegeleiders (van vertegenwoordigers van de VN tot premier Mark Rutte) werdenvoorgesteld. Het gala werd muzikaal ingeleid door studenten van de musicalacademie.

Na de opening ging elke groep met hun talentenbegeleiders naar een aparte ruimte voor een masterclass.  In elke masterclass gingen de talenten aan de slag met masterclassdocenten uit de praktijk, zoals filosoof Bas Haring, alleskunner Ali B en modeontwerpster Olcay Gulsen.  

Albert werd uitgenodigd voor de masterclass maatschappelijke betrokkenheid. Daarin werd een probleem voorgelegd dat te maken had met de nieuwe doelen van de VN. Er werd gezocht naar een goede, haalbare oplossing. Dit alles werd beoordeeld door minister Ploumen en twee jeugdvertegenwoordigers van de VN.

Na de masterclasses gingen de talenten naar de Ridderzaal voor een feestelijk galadiner verzorgd door Niven Kunz. Tussen de gangen door werden de talenten gevraagd naar hun dag en werd alles verteld over de masterclasses. Het diner was zo ingedeeld dat de deelnemers elkaar door een tussentijdse stoelwisseling konden leren kennen. Na het diner werd de dag swingend afgesloten. Albert heeft volgens eigen zeggen een super dag gehad.

 

 

 

 

clear