Hieronder lees je ervaringen van brugklasleerlingen over hun eerste maanden op het Murmellius Gymnasium.


 

Beste Bijna-Bruggers,

Je moet echt voor deze school kiezen!

op de basisschool doe je elke dag het zelfde, maar hier op school doe je  elke dag wat anders! en dat is superleuk.

ik wilde heel graag in groep 7 al op deze school gaan kijken op de open dag, en in groep 8 ging ik naar de Snuffelmiddag.

natuurlijk heb ik ook op andere scholen gekeken, maar ik vond deze school toch het allerleukst omdat: Ik moest wel even wennen, een zware tas veel huiswerk en andere mensen. Ik was de enige in de hele klas die naar het Murmellius zou gaan. dat vond ik eerst een beetje spannend,

maar nu heb ik in de klas goede vriendinnen.

Op de eerste echte  schooldag raakte ik de weg even kwijt; ik was in de verkeerde gang beland,

maar gelukkig vond ik al snel de goede gang. Ik heb geleerd dat je wel inzet moet laten zien, maar als je daar je best op doet (en natuurlijk ook op de andere dingen) dan komt het vast helemaal goed.

Hopelijk zie ik je volgend jaar in de gangen rondlopen! Heel veel suc6 met het kiezen van je school!

Groetjes van Renate (1B)

 


 

Beste aanstaande brugklasser,

Ik hoop dat jullie volgend jaar kiezen voor het Murmellius en er voor open staan om veel te leren. Als je hier komt op school zal het heel anders zijn dan op de Basisschool. Je moet een goede planning maken.

Ik heb voor deze school gekozen om het uiterste naar boven te halen. Maar onthoudt wel dat je er wel wat voor moet doen.

Groeten Rijke Nolting (1A)

 

 

 

 

 


 

Brugklas,

Het is soms heel anders dan je had verwacht. Misschien heb je het al heel vaak gehoord, maar de grootste verschillen zijn de lokalen en docenten. Plotseling ben he ook niet de hele middag vrij, maar zit je een groot deel aan je huiswerk. En ’s avonds moet je niet vergeten alvast je boekentas in te pakken, die je de volgende dag met moet zeulen. Maar soms heb je uitval, het eerste uur bijvoorbeeld. Daarom moet je elke dag je Magister bekijken, daar kan je altijd je rooster op vinden.

Ik vind de middelbare school leuker dan de basisschool, je krijgt veel meer uitdagingen op je eigen niveau.

Ik vind het Murmellius een hele leuke school!

Rosa Olij (1A)

 


 

Dag brugklasser,

Ik zit nog niet zo lang op deze school, maar ik ben al helemaal gewend. Mijn kla sis echt mijn klas, we zijn al heel snel een groep geworden.

Ik had me al een jaar van te voren bedacht hoe ik in mijn agenda zou werken. Een sticker als iets af is, wordt het lekker vrolijk van. Daar is niks van terecht gekomen. Ik had ook bedacht hoe ik mijn kluisje zou gaan gebruiken; alleen de boeken mee tot de volgende pauze en dan wisselen. Doe ik echt niet, veel te vermoeiend.

Ik vind het hier een leuke, gezellige school,

Mera (1A)

 

 


 

Brugklasser op het Murmellius,

Als brugger lijkt het lastig in het begin, maar later valt het wel mee. Het Murmellius is gezellig en je krijgt voldoende hulp. Sommige docenten zijn wel streng, maar later vallen ze wel mee. Een van de vervelendste taken is het kaften van je boeken, het duurt lang, maar als iemand je helpt gaat het sneller. Ook krijg je niet zoveel huiswerk en je hebt veel vrije tijd. Er zijn veel verschillende lokalen met verschillende docenten , zorg du altijd dat je je rooster bij je hebt. Als je het eens wil zien, kom dan maar langs op de Open Dag.

Veel plezier op het Murmellius, Gabriel (1A)

 

 


 

Hoi Bijna-brugger,

Je staat nu waarschijnlijk voor een moeilijke keuze; naar welke school moet ik na groep 8? Ik kan geen beslissing voor je nemen, maar i kan je wel vertellen dat de brugklas superleuk is! Eerst was het wel even wennen. Zware tas, veel huiswerk, elk uur een andere docent en het giga-doolhof waar je je lokaal moet vinden. Na een paar dagen weet je wel ongeveer welk lokaal waar is en anders weet een van je klasgenoten het wel.  Dat is ook nieuwe, je klas, ik ging met twee vriendinnen van de basisschool, maar er zijn ook een aantal kinderen in mijn klas die alleen naar het Murmellius kwamen. Als je jezelf bent en gewoon op iemand afstapt komt het helemaal goed!

Veel plezier op de middelbare, Islay (1A)

 


 

Beste aankomende brugklassers,

Dit is jullie laatste jaar op de basisschool. Daarna gaan jullie naar het voortgezet onderwijs. Ik weet nog dat ik zelf in groep 8 zat en dat ik het best eng vond: nieuwe kinderen, veel meer lokalen, voor elk vak een andere leraar en een groot gebouw. Ook moest ik nog eens een flink stuk fietsen, terwijl ik op dat moment op nog minder dan 100 meter van mijn school woonde.

 

Eenmaal op het Murmellius vond ik het heel erg leuk. De eerste weken was ik alleen een beetje bang dat ik geen vrienden zou maken. Achteraf gezien heb ik mij zorgen om niets gemaakt, want je hebt ze namelijk echt binnen 1 dag.

 

Waarom  heb ik voor deze school gekozen? Toen ik in groep 7 voor het eerst naar de open dag ging voelde ik mij er al helemaal thuis. Mijn broer, die toen in de tweede klas zat, gaf mij een rondleiding. Hij liet me de aula en gymzaal zien en hij vertelde over de vakken en hoe het voor hem was op school. Eenmaal thuis dacht ik terug aan het bezoek en zag ik mijzelf al rondlopen in de gangen, de lessen volgen en kletsen met vriendinnen. In groep 8 ben ik weer op de open dag geweest en heb ik de snuffelmiddag bezocht. Toen wist ik het zeker. Dit was de school voor mij.

 

Als je makkelijk kunt leren en goede cijfers haalt voor schrijven, lezen en rekenen, dan is het Murmellius dé school voor je. Hier ben je geen nerd, niemand vindt het raar als je hard wilt werken en je best wilt doen. Dat willen bijna alle kinderen. Enige waar je rekening mee moet houden, is dat je misschien niet meer de slimste bent…;-)

Groetjes Marthe-Maria (1B)

 


 

Hallo allemaal!

Jullie zitten nu vast met vraag: naar welke school zal ik gaan als ik klaar ben met groep acht?
Met die vraag zat ik dus ook. En hoeveel scholen ik ook heb bezocht, ik heb toch voor het Murmellius gekozen. Toen ik hier op een snuffelmiddag kwam was ik meteen verkocht. Ik vond het echt super leuk. Iedereen vond het eigenlijk een beetje raar dat ik naar deze school wilde, iedereen dacht dat je op  deze school alleen maar keihard moet werken. Dat is ook zo, maar naast hard werken zijn er ook heel veel leuke dingen om te doen zoals toneel, muziek en sport. En als je ander talent hebt, kun je dat ook laten zien.  Ik heb ook al zoveel leuke vriendinnen gemaakt en er hangt zo’n leuke sfeer! En als je nou denkt ik wil wel heel erg graag naar deze school maar ik maak me toch een beetje zorgen over Grieks en Latijn, nou geen paniek Grieks en Latijn is helemaal niet zo moeilijk en ik vind het zelf heel leuk. Ik hoop jullie volgend jaar terug te zien!

Groetjes Josephine Stoop (1A)

 

clear