Ervaringen brugklasleerlingen

Hieronder lees je ervaringen van brugklasleerlingen over hun eerste maanden op het Murmellius Gymnasium. 

Toen ik hier als groep-achter kwam, dacht ik, hoe kan ik hier ooit de weg vinden? En de eerste paar dagen lukte dat ook niet. Maar na een tijdje kon ik steeds makkelijker de weg vinden, en voelde het alsof ik er al jaren zat. De docenten zijn ook heel aardig, en je zult je hier al snel op je plek voelen!Succes brugpiepers!
Mana, 1A 🌙🌟  

Aan het begin dacht ik dat ik de weg kwijt zou raken in zo´n grote school. Er zijn hier zo veel lokalen, maar uiteindelijk kwam ik erachter dat je de school in NO-TIME kent. Er zijn hier heel veel leuke docenten. Ze helpen je goed als je ergens hulp mee nodig hebt. Er zijn heel veel trappen dus school is hier eigenlijk ook gelijk je sport. Toch is het de leukste school ter wereld. (wel een beetje veel huiswerk😁⚽).
Oja, pas wel op dat je niet het natuurkunde lokaal in loopt terwijl je WISKUNDE BIJLES hebt.
Aankomend profvoetbal⭐:
Lema, 1A ⚽⚽⚽  

Hele leuke school alleen een beetje veel huiswerk.
Tip voor huiswerk :wissel maak- en leeropdrachten af.
Tip voor toetsen leren: begin op tijd met leren.
Tip: hou de docenten bevriend anders word je er uit gestuurd en dat wil je niet.
Taeke, 1A 

In dit jaar hebben we tot nu toe leuke dingen gedaan zoals schaatsen, op school slapen en naar een trampoline park, maar moest ik ook hard werken voor toetsen en zat ik lang aan mijn huiswerk. Daar wen je wel aan. Latijn is erg leuk en vind ik ook wel makkelijk. Grieks heb ik nog niet dat krijg je een week voor de voorjaarsvakantie. Frans is wel een beetje saai soms. Je hebt ook nog een kerstgala dat is erg gezellig met drankjes en hapjes en een DJ.
Silvar, 1A  

Eerst wilde ik niet naar deze school omdat ik dacht van: ja, het is een gymnasium, en daar zijn alleen maar nerdjes en het is helemaal niet stoer om naar deze school te gaan. Dat dacht ik maar ik voelde op een eenof andere manier wel iets voor deze school; het is lekker klein en de docenten doen aardig tegen je. (de leerlingen trouwens ook!) maar toch wilde ik naar een andere school. Een jaar later bij tweede open dag wist ik aan de andere kant eigenlijk wel dat ik er naar toe wilde! Ik deed nog wat onderzoek, en toen wist ik het zeker: ik wordt een MURMELLIAAN! En nu zit ik al een half jaartje op deze school, en wat blijkt: en zijn echt geen nerdjes, deze school is precies zoals de andere scholen, en we zijn allemaal anders, maar we horen wel bij elkaar!
Julia, 1E  

Hoi! Ik ben Mojca uit 1E. Ik zit in de brugklas op deze school en heb het hier erg naar mijn zin. Dit is een school met fijn onderwijs en er wordt veel aandacht aan je besteed. Ik voel me hier prettig want ik ben hier gewoon Mojca en geen nummer. Ik zou deze school zeker aanraden voor mensen die een VWO advies hebben gekregen. (Als je een HAVO/ VWO advies hebt kan je hier ook terecht). Zelf heb ik wel wat moeite met plannen en misschien sommige van jullie ook. Daar hoef je je op deze school gelukkig geen zorgen over te maken. Op deze school heb je namelijk een aantal groepen die je helpen met je problemen. Ik zit zelf in een Zelfvertrouwen groep die mij helpt mijn zelfvertrouwen terug te vinden. Je hebt ook groepen die je helpen met je geheugen en een groep met plannen. Je mentor helpt je ook met dit soort problemen en daar kan ik altijd terecht! Als je naar deze school zou willen zijn er wel wat dingentjes. Het niveauverschil met de basisschool is groot en je moet er wel je best op doen bijv.: goed je huiswerk maken etc. En als je naar deze school gaat moet je wel van leren houden. En van lezen. Op deze school lezen we namelijk heel veel. Op deze school wordt ook erg veel aandacht besteed aan Grieks en Latijn. Daarom krijg je sommige vakken later, bijvoorbeeld in de derde. Wij maken ook gebruik van Magister een soort website waar je inloggegevens voor krijgt. Daarop kunnen jij en je ouders je cijfers zien en wanneer je spijbelt. Wij hebben ook sinds dit jaar juniormentoren. Daar kun je ook terecht bij problemen als je mentor even niet bereikbaar is of geen les geeft die dag. Voor meer info. ga dan naar de website van onze school: murmellius.nl. Hopelijk kies je voor deze school. Tot dan