Op 2 maart jl. hebben de mentorleerlingen uit klas 6 samen met hun mentoren, Christiaan Caspers en Marina Kuipers, historisch verantwoord gekookt. 

Iedereen moest een beetje uit zijn of haar comfortzone, want de ingrediënten waren over het algemeen niet alledaags. We begonnen met oesters, rauw of gefrituurd in reuzel, met een goed glas champagne, gevolgd door gebakken of gefrituurde ramsballen op een bedje van gerst. Daarna volgden gevulde eieren op smaak gebracht met duivelsdrek, pasteitjes met gebakken niertjes, gekookte kalfspens in koolbladeren, linzen met wangspek, raapjes gevuld met cantharellen, brood gemaakt van tarwemeel en zelfgemaakte wrongel met zelfgemaakte pesto en noten-honingkoekjes en omgekeerde appeltaart toe. Een beetje exotisch voor sommigen, maar ook verrassend lekker. Hier zijn enkele foto’s van een bijzonder en gezellig kook- en eetfestijn.

 

clear