IMUNA 2022 zoekt gastgezinnen!

IMUNA (International Model United Nations of Alkmaar) is een jongerenconferentie die al achtentwintig jaar jaarlijks wordt georganiseerd op het Murmellius Gymnasium. Honderden scholieren vanuit de hele wereld komen gedurende een weekend in juni naar onze school toe. Wij zijn daar als organiserende stichting, volledig gerund door leerlingen van het Murmellius, heel trots op!

Tijdens deze conferentie bootsen wij de Verenigde Naties na. De deelnemers vertegenwoordigen een land in een bepaald forum, bijvoorbeeld de Veiligheidsraad. Ze raken hierdoor getraind in debatteren, discussiëren en lobbyen en bouwen zo hun eerste diplomatieke vaardigheden op. Door de aanwezigheid van mensen uit heel veel verschillende landen (tweederde van de deelnemers komt uit het buitenland!), gaan de deelnemers internationale vriendschappen aan en leren ze veel over elkaar en over de verschillende culturen en achtergronden. De voertaal van de conferentie is Engels, net zoals bij de Verenigde Naties.

Wij vragen u om tijdens het weekend van 10, 11 en 12 juni een of meerdere slaapplaatsen beschikbaar te stellen. Als gastgezin helpt u de organisatie van IMUNA enorm en geeft u de jonge deelnemers een fijn thuisbasis. Het gaat om drie of viernachten verblijf en daarbij ontbijt en diner. Overdag zijn de deelnemers op het Murmellius, ’s avonds slapen ze bij het gastgezin. De gastgezinnen zorgen voor een fiets of ander vervoer. Voor de deelnemers is een gezamenlijk verblijf het allerfijnste, dus bij voorkeur vragen we om twee slaapplaatsen ter beschikking te stellen. Uiteraard is het ook heel fijn als u een plek voor één persoon aanbiedt! Indien u geïnteresseerd bent om gastgezin te worden tijdens IMUNA 2022, kunt u zich inschrijven via imuna.nl of een mailtje sturen naar housing@imuna.nl.


Media
  • logo imuna