Winnende zonneauto uit Delft komt op bezoek bij het Murmellius Gymnasium!


Dinsdag 12 april brengt oud leerling Laurens de Boer, onderdeel van het Brunel Solar Team, een bezoek aan het Murmellius Gymnasium in Alkmaar. Hij zal hier komen vertellen over de auto zelf, de race en wat daar verder allemaal bij komt kijken. Natuurlijk neemt hij de zonneauto ook mee! Dit is dus de ultieme kans om een zonneauto van dichtbij te kunnen bekijken en al je vragen te laten beantwoorden.

Het Brunel Solar Team bestaat uit elf gepassioneerde studenten van de TU Delft. Ze ontwerpen elk jaar een nieuwe zonneauto, waarmee ze meedoen aan zonneraces wereldwijd. Dit jaar gaat het team naar Zuid-Afrika om deel te nemen aan de Sasol Solar Challenge. Op 9 september zal het team de race beginnen in Johannesburg, om op 16 september over de finish te rijden in Kaapstad. Tijdens deze acht dagen zal het team een afstand van ongeveer 4000 kilometer afleggen. Na al zeven keer wereldkampioen te zijn geworden in Australië gaat het team ook dit jaar weer alles op alles zetten om voor de vierde keer op rij de overwinning uit Zuid-Afrika mee naar huis te nemen. 

De zonneauto zal tussen 11.00 en 13.30 uur op de binnenplaats te zien zijn. Tijdens het 4e uur is er voor geïnteresseerde leerlingen uit klas 1 en 2 een presentatie, tijdens het 5e uur voor leerlingen vanaf klas 3. De presentaties zullen plaatsvinden in lokaal 121. 


Foto's: Hans-Peter van Velthoven
























Media
  • zonneauto