Maak jij de beste aardrijkskundige foto van 2022?

Aardrijkskunde is overal. Straks op vakantie kom je veel aardrijkskunde tegen. Of je nu gaat waterskiën in Dubai,  tornado’s jagen in Texas of gewoon heerlijk op de camping in Drenthe rondhangt. Er is altijd iets aardrijkskundigs te zien.

Wij dagen je uit: Maak de beste aardrijkskundige foto van het jaar en win!

Wat kun je winnen?
De beste acht foto’s krijgen een plek op de eregalerij in de gang nabij de aardrijkskundelokalen. Deze acht worden geselecteerd door een jury van geografen en fotografen. Uit deze acht foto’s houden we op school een verkiezing en de winnaar daarvan krijgt, naast eeuwige roem, zijn foto op een strandlaken.

De jury bestaat onder andere uit de beste Aardrijkskundeleraar van Nederland – Roy Helmerhorst – en natuurfotograaf Chris Ruijter.

Wat moet je doen?
Maak een foto met hoge resolutie van een aardrijkskundig onderwerp. Dat kan landschappelijk (fysisch geografisch) maar natuurlijk ook sociaal geografisch over de mensen in een gebied. Er wordt naast het aardrijkskundige gehalte gelet op compositie en sfeer.  Schrijf een kort verhaaltje waarin je vertelt wat er te zien is en waarom jij dit de beste aardrijkskundige foto vindt. Vertel natuurlijk ook even waar en wanneer de foto is genomen.

Deel jouw foto (in hoge resolutie) en verhaal via Onedrive voor 15 september 2022 met KLM@murmellius.nl

Deelname is voor alle leerlingen en personeel van onze school.

Wees niet bang dat je foto niet goed genoeg is. Ze zijn altijd beter dan de selfies van meneer Klompe.

Documenten
Media
  • foto AK sectie