Nationale eindronde van de International Junior Science Olympiad (IJSO) - 2022

Nationale eindronde van de International Junior Science Olympiad (IJSO) - 2022, gehouden op vrijdag 17 juni in Nijmegen op de HAN University of Applied Sciences.

De vijftienjarige Kjeld Zwitserloot van het Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel heeft de eindronde gewonnen. Ondanks de lastige situatie op de scholen na de coronapandemie, hebben aan de voorronde dit jaar toch een kleine 1000 leerlingen meegedaan. De beste 25 daarvan streden om een plaatsje in het team van zes leerlingen dat ons land in december mag vertegenwoordigen bij de 19e Internationale IJSO. Die zou oorspronkelijk plaatsvinden in Kiev (Oekraïne), maar dat kan gezien de huidige situatie daar niet doorgaan. Waar die wel gehouden wordt staat op dit moment nog niet vast, maar zeker is dat er in ieder geval een fysieke of hybride internationale gehouden wordt in december.

Onze leerling Celine uit klas 4 is 7e geworden. Net buiten de prijzen maar wel eerste reserve voor de internationale eindronde, een heel knappe prestatie.

Media
  • IJSO