Kerstinzameling voor Oekraïne

Beste collega’s, leerlingen en ouders,

Op 24 maart organiseerde onze school een actiedag voor Oekraïne, ruim een maand na het begin van de oorlog. We haalden gezamenlijk EUR 15.000 op met allerlei activiteiten en hebben ook veel eten en andere hulpgoederen ingezameld. Wie had toen kunnen denken dat deze oorlog nu nog steeds in volle gang zou zijn.

Inmiddels is duidelijk dat Oekraïne een zeer koude winter is ingegaan, waarin hulp nog steeds heel erg hard nodig is. Daarom houden we een kerstinzamelingsactie, ditmaal alleen voor eten en spullen om deze oorlogswinter mee door te komen (dus we gaan geen geld inzamelen). Het gaat om 3 soorten hulpgoederen:
  1. houdbaar voedsel, zoals pasta, noedels, rijst, soep, vlees in blik (knakworst, ragout, gehaktballen etc.), groenten in blik, lang houdbare zuivel, (ontbijt)koek, snoep, muesli, cornflakes, pap (zoals Brinta), gedroogd fruit en babyvoeding. NB geen verse producten, voedsel in glazen potten of diepvriesproducten s.v.p.
  2. warme winterkleding: zoals dikke truien, winterjassen, schoenen, etc,
  3. overige hulpgoederen: zoals kaarsen en lucifers, pijnstillers (alle soorten), hemostatisch verband, verzorgingsproducten (shampoo, douchegel, zeep, tandenborstels en tandpasta), luiers, maandverband en tampons
Als elke leerling en medewerker van het Murmellius een van deze spullen inbrengt, moeten we met zijn allen toch weer een flinke zending naar Oekraïne kunnen sturen. Dit transport wordt net als eind maart verzorgd door de familie Rebic, via een depot in Sint Pancras. Je kunt de spullen weer inleveren bij de erker (dat is de ruimte voor de aula) waar dozen komen te staan om deze in te stoppen.

Er worden weer actieposters in de school en op social media verspreid, en leerlingen met Oekraïense familie zullen ook nu weer de klassen rondgaan om aandacht te vragen voor deze actie, die loopt van maandag 12 tot en met donderdag 22 december a.s.
Bij voorbaat dank voor jullie hulp en hartelijke groeten,
 
Babette Cillekens
Murmellius Gymnasium

Bergerhout 1, 1815 DA Alkmaar, 072 527 2072


Media
  • oekraine.2png