Maak de beste aardrijkskundige foto van het jaar 2023 en win!

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Bij aardrijkskunde gebruiken we veel foto’s om de wereld aan jou uit te leggen. Maar je bent zelf natuurlijk ook altijd onderdeel van die wereld. Het op de juiste wijze vastleggen van die wereld is echter best lastig. Daarom dagen we je uit om een mooie aardrijkskundige foto te maken. Dat kan natuurlijk op een subtropisch eiland tijdens de vakantie, maar zou ook zomaar onderweg naar huis kunnen zijn. Aardrijkskunde is namelijk overal.

Wat kun je winnen? 
De beste tien foto’s krijgen een plek op de eregalerij in de gang nabij de aardrijkskundelokalen. Deze tien worden geselecteerd door een jury van geografen en fotografen. Uit deze tien foto’s houden we op school een verkiezing en de winnaar daarvan krijgt, naast eeuwige roem, zijn foto op een strandlaken. Net als Elias Hagel Franco uit 3B dit jaar.
De jury bestaat onder andere uit de bekende vlogger Roy Helmerhorst van http://aardrijkskundekennisclips.nl  en natuurfotograaf Chris Ruijter.
 
Wat moet je doen? 
Maak een foto met hoge resolutie van een aardrijkskundig onderwerp. Dat kan landschappelijk (fysisch geografisch) maar natuurlijk ook sociaal geografisch over de mensen in een gebied. Er wordt naast het aardrijkskundige gehalte gelet op compositie en sfeer. Schrijf een kort verhaaltje waarin je vertelt wat er te zien is en waarom jij dit de beste aardrijkskundige foto vindt. Vertel natuurlijk ook even waar en wanneer de foto is genomen. Deel jouw foto (in hoge resolutie) en verhaal via OneDrive voor 1 oktober 2023 met meneer Klompe via KLM@murmellius.nl

Heb je een vraag over de wedstrijd vraag het aan je aardrijkskunde docent.
Deelname aan deze wedstrijd is voor alle leerlingen en personeel van het Murmellius.
Media
  • 20221213_114352
  • 20230620_112919 2