Théâtre: Le Petit Prince

Gisteren heeft klas 4fatl3 het Mendelcollege te Haarlem bezocht om aldaar het pièce de théâtre van Le petit prince te bekijken.

Tijdens de literatuurlessen hebben we ons -gedeeltelijk zelfstandig, gedeeltelijk gezamenlijk- verdiept in dit literaire werk van Antoine de Saint-Exupéry. Le petit prince vertelt het verhaal van een prinsje dat  van planeet B612 op aarde komt en hier kennismaakt met een in de Sahara neergestorte piloot. Wat volgt is het licht filosofische verhaal van de piloot die terugkijkt op zijn wonderlijke ontmoeting met deze kleine prins.

Elk jaar verwerk Le théâtre du Héron, een internationaal theatergezelschap, een bekend literair werk tot een theaterstuk, bedoeld voor leerlingen van middelbare scholen. In het script blijven zij heel dicht bij de oorspronkelijke teksten van het boek. Voor de leerlingen is het grootste gedeelte dus redelijk te volgen. Want let wel: dit gaat om een stuk van maar liefst 75 minuten, geheel in het Frans!

Mijn trots en plezier zijn dan ook groot als ik mijn leerlingen na afloop hoor zeggen hoeveel ze ervan hebben begrepen! Al met al een mooie kers op de taart, na deze lessen literatuur. Nu alleen na de vakantie de toets nog…😉

Judith Smit

Media
  • Schermafbeelding 2024-02-16 162438
  • IMG_3695
  • IMG_3706
  • IMG_3707