Le blog de Pouzauges

Blog de Dimanche:
Jasper Rollenberg en Tristan Langedijk

We moesten om kwart voor zeven verzamelen bij de school. Om zeven uur waren we klaar om te vertrekken, maar het duurde wat langer dus we waren pas een kwartier later weg. Eerst reden we door tot België en daar was de eerste stop. Helaas was daar niemand. Dus reden we even verder waarna we opnieuw stopten.
Daar was een winkeltje gevuld met veel te dure spullen, maar ik had dorst dus ik had wel wat ice thee gekocht. We reden verder en kwamen dat België veel minder mooi is dan wordt gezegd. Toen we Frankrijk binnen reden merkten we dat meteen door de vele tolwegen. We reden door Parijs. Maar helaas wel door de buitenwijken. Maar gelukkig konden we in de verte de Eifeltoren zien. Even na Parijs stopten we weer, en ik kwam erachter dat ik daar al geweest was 😊. Ook zagen we het bmw le mans team en dat was erg cool. De rest van de reis was erg saai want er gebeurde niet veel. 

Toen we aankwamen bij de school stonden de gastgezinnen al klaar. Boudewijn en ik moesten mee met een wit busje. We reden naar een plaatje dat Chavagnes les Redoux heette. Het was een heel rijke buurt met grote huizen. We aten pizza. Wat ons opviel was dat iedereen na het eten zoveel koekjes mochten als we wilden. Na het eten gaven we ons cadeau en gingen één voor één douchen. Wat we gek vonden was dat de vader vapte in huis. Rond een uur of tien gingen we slapen en dat was alweer het einde van de eerste dag.

Blog de Lundi:
Sophie Smit & Roosa Wit uit klas 1e.

Lundi was onze eerste volle dag in Frankrijk.
We moesten erg vroeg op staan, om 6 heures du matin. Iets eerder dan normaal, dat was wel even wennen. Le petit déjeuner was prima. We kregen pain de Sucre, met wat koeien lait. De lunch moesten we zelf maken en meenemen naar de eerste activiteit. We moesten met de schoolbus naar l'école. We reden langs mooie akkers en grote boerderijen. Na een uurtje rijden waren we bij school aangekomen.  We moesten in een soort van aula verzamelen en wachten op de andere kinderen. Toen iedereen er was stapten we de bus in. Na een uurtje rijden waren we aangekomen op de locatie. De kerk die we gingen bezoeken lag in Nieul sur L’Autise.  We werden verdeeld in 2 groepen.  De eerste groep kreeg een rond leiding door de kerk en klooster. Wat de tweede groep ging doen komen we later op terug In de kerk woonde vroeger monniken en wij gingen leren hoe deze monniken leefden. Hun leefstijl bestond uit heel erg veel bidden, wel 9 keer per dag. De tweede groep ging leren hoe je moest écrire in een oude schrijfstijl, die de monniken gebruikten. De schrijfstijl heet calligraphie. Je gebruik een ganzenveer en die dip je in wat inkt. Na le déjeuner gingen de 2 groepen wisselen van activiteit. We gingen lunchen op een groot grasveld met allemaal fleurs. We hadden een lunchpakketje van ons gastgezin meegekregen.
Toen allebei de groepen allebei de activiteiten hadden gedaan, was het tijd om weer in de bus te stappen. Na 1 uur in de bus gezeten te hebben kwamen we weer op school aan. We moesten een kwartiertje wachten op de schoolbus. Het is een uurtje rijden vanaf school naar het gastgezin. We hadden erg lekker avond eten.
 
Dat was onze dag als 2 uitwisselingstudenten in Frankrijk.

Blog de Mardi
Féline de Jong + Eva Belder 1A

We moesten 8.10 op l’ecole  zijn om naar het eiland Noirmoutiers te gaan, de busreis ging snel en we zagen toen we er bijna waren, was het eb in het meertje dus alle boten lagen op de grond. Toen we er waren mochten we eerst even shoppen de ijsjes waren erg populair , en daarna gingen we lunchen in een kasteel!  Toen op naar de zoutvelden! We werden in 2 groepen verdeeld en groep 1 ging naar de zoutvelden en groep 2 ging naar het strand. Bij de zoutvelden werden we ontvangen door een meneer die zelf een jaar in Nederland heeft gewoond en zelf ook woorden kon zeggen in het Nederlands. Hij legt wat je nodig hebt om zout te kweken namelijk: zee , zon, wind , klei. We hebben sluis geleerd in het Frans ( ecluse) . We hebben een bloem geproefd waarvan mosterd word gemaakt. Het smaakte best pittig. Bij de zoutvelden leven vooral palingen,kluten(vogels), en andere zeedieren . de meneer heeft zelf 3 zout veldjes, hij verkoopt 14 ton zout per jaar. In 1 liter normaal drinkwater zit 30 gram zout. In het water dat gebruikt wordt om zout te maken zit 300 gram per liter van zee water. We hebben ook selicorne gegeten( zeekraal) en dat was heel zoutig. Daarna konden we nog wat zout kopen. Daarna gingen we naar het strand. veel mensen gingen de zee in, er werd veel gerelaxt en gegraven.

Blog de mercredi
Stella Bonsels en Eefje Leijen 1B

Vandaag hebben we een super leuke dag gehad. We moesten vroeg opstaan, al om 6:30. Om 6:50 hebben we ontbeten. Stella had cornflakes en Eefje een broodje. Om 7:15 bracht Karen, de moeder van Louis ons naar de bus stop met de auto. Rond 7:30 stapten we in de schoolbus naar de Franse school. Ongeveer een half uur later kwamen we aan op de school. Stella ging meedoen met een lesje muziek en Eefje deed mee met een lesje kunst. Stella wilt liever niet over de les praten, maar Eefje had een super leuke les. Na de lessen zijn we met 1A en 1B naar het gemeentehuis gelopen. In het gemeentehuis hebben we een filmpje bekeken over Pouzauges. 1 C, D en E hadden ondertussen een rondleiding door de school. Nadat de andere groep klaar was met de rondleiding en onze groep klaar was bij het gemeente huis zijn we omgewisseld. We vonden het een grote school, maar helaas rook de kantine niet zo lekker. Na de rondleiding hebben we  buiten spelletjes gedaan. De ochtend was super leuk en gezellig.
’s Middags om ietsjes later dan 12 uur heeft Louis moeder ons opgehaald met haar auto om ons naar huis te brengen. Tijdens de rit ging ze even bij een vriendin stoppen om wat wijn te brengen. Die vriendin had enge honden dus we bleven in de auto. We gingen naar het huis en we gingen lunch eten om 1 uur, we aten kip en patat (Stella had worst van gister avond want die lust geen kip). Het was echt super lekker. Daarna gingen we terug naar onze appartement naast het huis. We lagen op bed voor 45 minuten totdat we begonnen met de activiteiten. We gingen naar een zeepwinkel om dingen te kopen en zien hoe het wordt gemaakt. We verstonden er helemaal niks van maar het was interessant want we kregen een klein zeepje erna. En we kochten allebei echt super schattige zeeppompjes, die van Eefje heeft visjes en die van Stella heeft twee cute katten. Daarna zijn we naar een prachtige kerk geweest met aan de top een engel. We zijn helemaal naar boven geklommen en hadden een geweldig uitzicht. 
We zijn weer naar huis gegaan nadat we stopte bij een supermarkt om wat dingen te kopen. Thuis gingen we weer naar het appartementje voor een half uur voordat Louis ons ophaalde om een rondleiding te geven in een soort tractor. Hij ging echt super snel en Stella was bang dat dat ding zou omvallen. Hij liet ons andere delen van de boerderij zien die we niet eerder zagen. Het was super leuk. We gingen weer naar huis om wat te eten als een tussendoortje voor het avondeten. 
Voor avondeten hadden we sperziebonen, aardappels en steak. Maar Stella werd erg ziek en kon het niet opeten en ligt nu triest in bed.

Blog de Jeudi
Julia Tromp & Annemijn Goudriaan 

Onze dag begon met onze valises inpakken. We vertrokken rond huit heures moins quart naar Collège Privé Antoine Saint Exupéry. We kwamen daar aan en we zeiden gedag tegen ons gastgezin. 
We gingen zitten in de hal van de school en toen zei Madame Smit dat we nog even een leuke foto moesten maken buiten. Nadat we de foto hadden gemaakt gingen we naar Puy du fou. We hebben in totaal 6 shows gezien. De verhaallijnen waren voor ons nogal onduidelijk omdat we niet alles konden verstaan. Als eerste waren we  ‘s ochtends naar ‘le bal des oiseaux fantômes’ , en daarna ‘les Vikings’. Deze shows vonden plaats  à l'extérieur. Daarna kwam het moment van de dag: le signe de triomphe. Deze show ging over gevangenen die tegen gladiatoren moesten vechten voor hun leven. Dit was erg indrukwekkend.  Daarna hebben we nog drie binnenshows gezien waarvan één met een mime. Toen moesten we helaas weer terug de bus in naar de macdonalds. Toen we hadden gegeten, gingen we terug de bus in naar huis.

Media
 • WhatsApp Image 2024-06-03 at 08.30.42
 • WhatsApp Image 2024-06-03 at 08.30.52
 • WhatsApp Image 2024-06-03 at 23.27.46 1
 • WhatsApp Image 2024-06-04 at 08.04.25
 • WhatsApp Image 2024-06-03 at 23.27.46
 • WhatsApp Image 2024-06-03 at 23.27.45
 • Le blog de Pouzauges 2
 • WhatsApp Image 2024-06-05 at 09.22.40
 • WhatsApp Image 2024-06-05 at 09.22.27
 • Afbeelding2
 • Afbeelding1
 • WhatsApp Image 2024-06-07 at 07.31.40
 • WhatsApp Image 2024-06-07 at 07.30.16
 • WhatsApp Image 2024-06-07 at 07.30.03
 • WhatsApp Image 2024-06-07 at 07.29.51