Van 22 t/m 26 mei 2023 krijgen we bezoek van leerlingen en hun begeleiders uit Pouzauges, Frankrijk.

Door de pandemie zijn er na het schooljaar 2018-2019 uitwisselingen meer geweest, maar de plannen voor de uitwisseling van het schooljaar 2022-2023 zijn al in volle gang. Een record aantal leerlingen heeft zich aangemeld, waardoor we er helaas een aantal hebben moeten teleurstellen.
Op 14 maart is er een voorlichtingsavond geweest voor de ouders, en de leerlingen krijgen extra lessen Frans zodat zij meer voorbereid zijn op hun verblijf bij het gastgezin.

In 2019 heeft de Franse school een blog bijgehouden zodat je kunt lezen wat ze allemaal hebben gedaan.

48 Leerlingen van het Murmellius gaan op 4 juni 2023 naar Pouzauges. Zij moeten een verslag schrijven van hun ervaringen.  Daarnaast houdt een aantal leerlingen een dagelijks blog bij.

Dimanche, 4 juin 2023

We gingen om iets voor zeven de bus in om wat later te vertrekken. Ongeveer drie uur later stopte we even om onze benen te strekken en naar de wc te gaan. Daarna gingen we weer rijden. Ongeveer vier uur later stopte we weer even om naar de wc te gaan, iets te kopen, benen strekken etc. Deze pauze duurde 45 minuten dus we hadden lekker lang de tijd. Na al het eten, even bellen, naar de wc en onze benen strekken reden we weer door. Veel later kwamen we aan en pakten we onze iets te zware spullen. Onze gastgezinnen werden opgenomen en we werden naar de gashouders gebracht. De rit ging opvallend snel en we waren al snel bij het huis. We hebben onze spullen toen neer mogen zetten en gingen toen een typisch Zuidse maaltijd eten voorbereid door de moeder. Toen we klaar waren gingen we Franse monopoly spelen en daarna gingen we naar bed. 

Met vriendelijke groet, Sophie en Welmoed
1D en 1F
Media
  • Blog 4-6-2023jpeg