Van 22 t/m 26 mei 2023 krijgen we bezoek van leerlingen en hun begeleiders uit Pouzauges, Frankrijk.

Door de pandemie zijn er na het schooljaar 2018-2019 uitwisselingen meer geweest, maar de plannen voor de uitwisseling van het schooljaar 2022-2023 zijn al in volle gang. Een record aantal leerlingen heeft zich aangemeld, waardoor we er helaas een aantal hebben moeten teleurstellen.
Op 14 maart is er een voorlichtingsavond geweest voor de ouders, en de leerlingen krijgen extra lessen Frans zodat zij meer voorbereid zijn op hun verblijf bij het gastgezin.

In 2019 heeft de Franse school een blog bijgehouden zodat je kunt lezen wat ze allemaal hebben gedaan.

48 Leerlingen van het Murmellius gaan op 4 juni 2023 naar Pouzauges. Zij moeten een verslag schrijven van hun ervaringen.  Daarnaast houdt een aantal leerlingen een dagelijks blog bij.

Mercredi 7 juin 2023

Vanochtend werden we wakker door de wekker om kwart voor zeven en gingen naar beneden om te ontbijten. We aten brioche met chocopasta, croissantjes en du jus d’orange. Na het eten gingen we naar boven om tanden te poetsen en we vertrokken om tien voor acht. We werden naar school gebracht met la voiture en verzamelden in de aula van de school van ons gastkind. Toen werden we in twee groepen verdeeld en konden we kiezen welke les we wilde bijwonen. Je kon kiezen tussen sciences, histoire, l’anglais, musique en francais. Wij kozen sciences. We werden naar een klaslokaal gebracht helemaal achter in de school. We kwamen in de klas van ons gastkind (Thaïs). We leerden in de les over de geschiedenis van de vélo. Toen de les over was gingen we weer terug naar de aula en kregen een rondleiding door de school, daarna hadden we even pauze. Toen werden we in viertien groepen verdeeld en gingen we verschillende sporten doen en spelletjes. Bijvoorbeeld: slipper gooien, basketballen en van suikerklontjes huisjes maken in één minuut. Rond twaalf uur gingen we naar huis met de auto toen we daar aankwamen aten we middageten. Het middageten bestond uit een sandwich met ham en kaas ertussen en kaas erop en een glas water. Na het eten gingen we Mario kart spelen. Rond twintig voor twee stapte we in de auto en reden we naar de dansschool en bleven daar tot zes uur s ’avonds. Daarna reden we terug naar huis en aten avondeten toen pakten we onze tas in en gingen slapen.

Au revoir,

Groetjes Mia en Kyara 1f en 1c
Media
  • Afbeelding1