Van 22 t/m 26 mei 2023 krijgen we bezoek van leerlingen en hun begeleiders uit Pouzauges, Frankrijk.

Door de pandemie zijn er na het schooljaar 2018-2019 uitwisselingen meer geweest, maar de plannen voor de uitwisseling van het schooljaar 2022-2023 zijn al in volle gang. Een record aantal leerlingen heeft zich aangemeld, waardoor we er helaas een aantal hebben moeten teleurstellen.
Op 14 maart is er een voorlichtingsavond geweest voor de ouders, en de leerlingen krijgen extra lessen Frans zodat zij meer voorbereid zijn op hun verblijf bij het gastgezin.

In 2019 heeft de Franse school een blog bijgehouden zodat je kunt lezen wat ze allemaal hebben gedaan.

48 Leerlingen van het Murmellius gaan op 4 juni 2023 naar Pouzauges. Zij moeten een verslag schrijven van hun ervaringen.  Daarnaast houdt een aantal leerlingen een dagelijks blog bij.

Vendredi, 8 juin 2023

Vanochtend  moest ik afscheid nemen van het gastgezin. Niet een erg treurig moment maar het is toch afscheid nemen. De moeder moest al vroeg weg dus ik moest gisterenavond al afscheid nemen. In de ochtend moest ik nog afscheid nemen van de twee broers, Soren (de leerling die meedoet aan de uitwisseling) en zijn  vader.

In de ochtend op school hoorden we dat de buschauffeur ziek was en dat hij ons niet naar Nederland kon rijden. Er was ook onduidelijkheid of we vandaag konden vertrekken naar Nederland met een andere buschauffeur. Uiteindelijk kan Jan (de buschauffeur) wel mee reizen naar Nederland en als het goed gaat kan hij soms ook rijden zodat we minder hoeven te stoppen  

Vandaag gingen we naar Puy du Fou. Dat is een park met allemaal kleine voorstellingen max. 35 min. Over (sprookje uit) de middeleeuwen. 

Thijmen Bohre. 1c