Van 22 t/m 26 mei 2023 krijgen we bezoek van leerlingen en hun begeleiders uit Pouzauges, Frankrijk.

Door de pandemie zijn er na het schooljaar 2018-2019 uitwisselingen meer geweest, maar de plannen voor de uitwisseling van het schooljaar 2022-2023 zijn al in volle gang. Een record aantal leerlingen heeft zich aangemeld, waardoor we er helaas een aantal hebben moeten teleurstellen.
Op 14 maart is er een voorlichtingsavond geweest voor de ouders, en de leerlingen krijgen extra lessen Frans zodat zij meer voorbereid zijn op hun verblijf bij het gastgezin.

In 2019 heeft de Franse school een blog bijgehouden zodat je kunt lezen wat ze allemaal hebben gedaan.

48 Leerlingen van het Murmellius gaan op 4 juni 2023 naar Pouzauges. Zij moeten een verslag schrijven van hun ervaringen.  Daarnaast houdt een aantal leerlingen een dagelijks blog bij.

Lundi, 5 juin 2023

Goedenavond mensen in Nederland, het was een lange dag voor ons want we stonden vandaag kwart over 6 op. We gingen ons aankleden en douchen en daarna gingen we ontbijten, het was een best wel lekker ontbijt met chocola en broodjes. Toen gingen we naar school, we gingen met de bus naar school en het was een hele lange busreis maar het was wel grappig. Toen we op school kwamen gingen we naar de aula en zagen we onze klasgenoten weer, die zeiden dat ze de nacht ook goed hadden doorgehaald. Daarna gingen we met de bus weg naar Noirmoutier dat is een best groot eiland waar ze zout maken. De busreis was weer echt heel lang maar we hadden het overleefd door het gezellig te maken en snoep te eten om 9 uur ‘s ochtends. Toen we aankwamen gingen we over de zee heen want het was eb en dan kan je er overheen rijden, toen stapten we uit en gingen we wadlopen. Het was heel zwaar, het voelde net alsof je schoenen werden uitgetrokken. Maar we gingen met een groepje allemaal zeedieren vangen, we hadden vooral krabben gevangen want daar krioelde het mee. Toen we op het eiland waren gingen we naar een plek waar zout werd gemaakt, het was best leuk en er was een man die er alles over vertelde en ook ging laten zien hoe je het uit het water haalde, daarna gingen we nog zwemmen en toen was iedereen moe en gingen we weer met de bus naar huis. Olaf en Jari
Media
  • Pouzauges 2 5-6-2023