In opdracht van de Kring Kop van Noord-Holland en in samenwerking met Inholland organiseert 4STRAX voorlichtingsavonden gericht op studiekeuze.

Lees meer…

‘… Omgang met iemand die meer geeft om je lichaam dan om je ziel is niet alleen slecht voor je,’ zei Sokrátes, ‘het is ook onwaardig. Zo iemand loopt almaar te hengelen en te smeken om een kusje of een knuffel of een andere liefkozing! Bah! Misschien druk ik me nu te laatdunkend uit, vinden jullie. Sorry. Ik ben een beetje opgewonden van het drinken, en van zins om eens goed de waarheid te zeggen. Iemand met uitsluitend aandacht voor het uiterlijk, dat is een soort pachtboer, vind ik: die gaat het er niet om zijn erf te verbeteren, maar alleen maar om er zoveel mogelijk oogst af te halen. Een échte vriend, dat is meer een trotse eigenaar, die er alles aan zal doen om zijn geliefde een beter mens te maken…’

Lees meer…

Lees meer…

Ook dit schooljaar hebben de leerlingen weer de mogelijkheid om aan het Goethe-Examen deel te nemen.

Lees meer…

Dit jaar wordt het 115-jarig bestaan van de school voor de huidige leerlingen, hun docenten en het overige personeel op 2 dagen gevierd. Beginnend op donderdagavond 26 september met de eenmalige uitvoering van de proloog van de tragedie ‘Alkestis’ door leerlingen en enkele docenten. 

Lees meer…

clear