Op 24 en 25 januari vond de eindronde van de European Union Science Olympiad (EUSO) plaats aan de Universiteit Maastricht. Onze leerlingen Brechtje van Dijk, Zarah van Dorth en Marit Hamer zijn hier op een verdienstelijke tweede plaats geëindigd.

Lees meer…

Leerlingen kunnen al worden aangemeld voor een intakegesprek voor Intermezzo. 

Hier kan de intakeprocedure worden gelezen.

Elk jaar organiseert het Murmellius Gymnasium een middag waarop oud-leerlingen en ouders voorlichting geven over respectievelijk hun studie en beroep.
De voorlichting is bedoeld voor onze bovenbouwleerlingen en 3e klassers en vindt plaats op 28 februari van 14:20 - 16:10 uur.
 
Ben je oud-leerling en bereid om hieraan mee te werken en iets over jouw studie te komen vertellen? Dat zou geweldig zijn. Laat het me dan zo snel mogelijk weten door het formulier in te vullen op https://forms.gle/ZqYk2VQKYqbLQC2V8, uiterlijk op 1 februari. We zijn overigens ook op zoek naar studenten die iets over hun tussenjaar, buitenlandervaring of jaar op de VAVO willen vertellen. En als je niet (meer) studeert dan kan jouw verhaal ook zeer inspirerend zijn. Als je je opgeeft, vermeld dan ook even waarover je wilt spreken (welke opleiding of iets anders).
De volledige oproep van de decaan lees je hier.
 
De ouderraad heeft via de Nota Bene al een oproep gedaan voor medewerking van de ouders.

In de periode mei-juni 2020 biedt C.L. Caspers, docent Klassieke Talen aan het Murmellius Gymnasium, weer een  cursus aan over de Literatuur van de Oudheid. De cursus is bedoeld voor belangstellenden, voorkennis is niet vereist. Alle te bespreken teksten kunnen in Nederlandse vertaling worden gelezen. Hier vindt u een uitgebreide beschrijving van de cursus. Voor meer informatie of om uw belangstelling kenbaar te maken kunt u een bericht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor de tweede keer is er een Murmellius project doorgedrongen tot de laatste ronde van de landelijke ARTCADIA wedstrijd!!!!!  Klik hier voor de desbetreffende inzending.

clear