Dit jaar wordt het 115-jarig bestaan van de school voor de huidige leerlingen, hun docenten en het overige personeel op 2 dagen gevierd. Beginnend op donderdagavond 26 september met de eenmalige uitvoering van de proloog van de tragedie ‘Alkestis’ door leerlingen en enkele docenten. 

Alkestis is een vorstin uit de Griekse mythologie. In de Griekse sagenwereld is zij het klassieke voorbeeld van liefde, toewijding en huwelijkstrouw. Het is een opmerkelijk genoeg  positief eindigende tragedie, die aan alle aspecten van de kenmerken van een tragedie voldoet en eindigt in een catharsis. Voor het bijwonen van de voorstelling, die zal worden afgesloten door oud-leerling  en conferencier Diederik van Vleuten, zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Om alvast een kijkje in de keuken van Diederiks optreden te nemen wordt verwezen naar een passage uit “Buiten Schot – Opa Hielke” beginnend bij minuut 6, waarin hij op grappige wijze memoreert aan zijn eigen middelbare schooltijd op het Murmellius.

Op vrijdag 27 september zal op school voor de vijfde keer een Klassenstrijd worden gevoerd, de zgn. Pugna V. Hier strijden alle klassenlagen met en tegen elkaar o.l.v. hun mentoren. De 6e klassers vervullen een bijzondere rol om gedurende de dag als juryleden en juniormentoren op te treden. De dag wordt om 8.30 uur met een symbolische Pugna in de Arena in de binnentuin geopend door tegen elkaar strijdende vechtsporters o.l.v. docent Menno Korver. Vervolgens starten er diverse activiteiten, zodat aan het einde van de dag de winnaars bekend zullen worden, die een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen prijsje in ontvangst mogen nemen.

De docenten eindigen de dag gezamenlijk gemoedelijk op school onder het genot van een hapje en een drankje. Enkelen van hen zullen de volgende dag waarschijnlijk wederom acte de présence geven op de door Ad Veras georganiseerde reünie. Momenteel zijn er 9 docenten in het docentencorps die zelf ook oud-leerling zijn.

clear