Voor het tweede jaar in successie heeft onze school beslag gelegd op de eerste plaats van het scholierendebat tussen de Alkmaarse scholen het Daltoncollege, het Jan Arentsz, het PCC en uiteraard het Murmellius.

Het debat vond voor de vierde keer plaats in de raadszaal van het stadhuis in de Langestraat. Er werd in 3 rondes gedebatteerd over onderwerpen die varieerden van de Alkmaarse kanaalzone tot het Europees leger. Bijzonder was het debat in ronde 2, waarin vier leerlingen het moesten opnemen tegen vier door de wol geverfde raadsleden.

Het team bestond uit de zesdeklassers Kevin Brands (captain), Flip de Jong, Maurice de Jong, Aaron Holmberg, Lisa Lambert, Justa Meijer, Hanna Kuiper, Stefan van Diepen en de vijfdeklassers Maartje Schenk en Noah Visser.

Vanaf nu gaan we ons voorbereiden op de provinciale voorronde van het Lagerhuis in februari. Belangstellenden voor debatteren zijn weer van harte welkom. Meld je aan bij het driemanschap Kevin - Maurice - Flip of bij de heer Visser (gs).

 

clear