Van de 35 deelnemende scholen voor deze derde editie van de Preparation Centre Awards werd Murmelius Gymnasium uitgeroepen tot "Beste school in Nederland" in de categorie “Beste Voorbereidingsmethode” (Best Cambridge University Press product user). Deze prijs erkent de kwaliteit van de voorbereiding voor Cambridge English examens waarbij het officiële examenvoorbereidingsmateriaal van Cambridge University Press, de officiële uitgever van Cambridge English, wordt gebruikt.

 

Het Murmellius Gymnasium maakt gebruik van de lesmethode van Cambridge University Press binnen verscheidene leerjaren, van brugklas tot examenklas. Zo is het Cambridge English programma toegankelijk voor alle leerlingen en kan iedereen een examen afleggen, ongeacht niveau. Cambridge is geheel geïntegreerd in de lessen Engels en een flink deel van de leerlingen doet examen op het hoogste niveau: C2. De school registreert al jaren hun leerlingen bij het officiële exam centre in Alkmaar, op het Horizon College.

Namens de school mag Beeke Slachter, drijvende kracht achter het Cambridge-programma op het Murmellius Gymnasium, de prijs in ontvangst nemen in Cambridge, Engeland.

Marleen Soto-Geertsma, Country Manager Benelux voor Cambridge Assessment English: “Het Murmelius Gymnasium is al jaren een trouwe partner voor ons programma. Ik ben verheugd deze prijs uit te reiken aan Beeke, zij is de kartrekker van het programma en heeft het Cambridge English programma versterkt. De school is een geweldig voorbeeld hoe een doorlopende leerlijn Engels het onderwijs versterkt en de leerling zo voorbereidt op hun (internationale) toekomst. Congratulations!”

 

Cambridge English examens

De Cambridge English examens worden internationaal erkend en worden ondersteund door elk niveau van ERK (Europees Referentiekader), waarop ook het Nederlandse taalonderwijs is afgestemd. De voorbereiding op deze examens stelt alle leerlingen in staat om een zeer goed niveau van het Engels te behalen, zowel schriftelijk als mondeling, en te evalueren en te laten certificeren om meer kansen te geven aan hun toekomst. De voorbereiding vindt plaats in een talenschool of in de school als onderdeel van versterkte cursussen Engels, waaraan ze een concreet doel geven: het afnemen van het examen.

 

   

 

 
 
clear