Het debatteam heeft wederom een fraaie prestatie geleverd. Na het winnen van het Alkmaars Scholierendebat werd nu de finale gehaald van de provinciale voorronde. 

Helaas werd de finale verloren van het Haarlemmermeer Lyceum, maar met een tweede plaats in een veld van 12 scholen kun je natuurlijk ook best thuiskomen.

In de poulefase werd 2x gewonnen (o.a. van het Jan Arentsz) en 1x verloren. Hierdoor eindigden we exact gelijk op de tweede plaats met Laar en Berg, zodat een zenuwslopend zgn. shootoutdebat nodig was om de halve finale te bereiken (in dit debat heb je maar 6 minuten om zo overtuigend mogelijk over te komen; de stelling was dat een systeem van loting goed zou zijn voor onze democratie). De halve finale werd gewonnen van het Amsterdams Lyceum, maar de finale dus helaas niet.

Niet onvermeld mag blijven dat Kevin Brands gekozen werd in het Allstar-team: de beste 4 debaters van de dag.

Ons debatteam (op de foto vlnr): Maurice de Jong, Lisa Lambert, Myrthe van den Berg, Noah Visser, Kevin Brands (met beker), Aaron Holmberg, Flip de Jong, Alex van Diepen, Stefan van Diepen, Justa Meijer. De overige foto's zijn actiefoto's tijdens de debatten.

Voor  nieuwe debaters is altijd plaats, zeker nu het team bestond uit maar liefst 9 zesdeklassers.

 

clear