In de bestrijding/voorkoming van fietsdiefstal wil de politie de burgers nog meer bewust maken hoe zij hun fiets beter kunnen afsluiten (het liefst met twee sloten !)

Meer hierover kunt u vinden op de website van het Centrum Fietsdiefstal, www.centrumfietsdiefstal.nl (http://www.centrumfietsdiefstal.nl/faq/)

 

Diefstal fiets

Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Is uw fiets gestolen? Doe dan altijd aangifte. Als de politie een fietsendief aanhoudt, blijkt vaak dat deze meerdere fietsen heeft gestolen. Aangifte doen heeft ook het voordeel dat de politie een beeld krijgt van locaties waar fietsen worden gestolen. Op die plekken houdt de politie dan een extra oogje in het zeil.

 

Hoe beveilig ik mijn fiets?

  • De ideale situatie is om zowel het frame als de beide wielen vast te maken. Als u alleen uw wielen vastmaakt, kunnen ze nog steeds uw fiets opladen of met de fiets zonder wiel gaan lopen. Stalt u uw fiets voor langere tijd? Maak dan ten minste het frame vast.
  • Maak uw fiets met het frame vast aan een vast voorwerp dat dieven niet kunnen verplaatsen. Bijvoorbeeld aan een paal.
  • Gebruik goede sloten en eventueel zelfs twee (verschillende) sloten.
  • Gebruikt u een ketting- of kabelslot? Bevestig het dan hoog en los. Hoog van de grond bemoeilijkt het gebruik van een betonschaar en doorzagen is moeilijker wanneer het slot los hangt. Wanneer een kettingslot tegen de grond hangt, kan de grond worden gebruikt bij het breken van een slot.
  • Een beugelslot kunt u het beste zo laag mogelijk hangen. Vul de ruimte binnen de beugels zoveel mogelijk op.
clear